Broer 'Junior' Bauwens buiten vervolging

Print
Broer 'Junior' Bauwens buiten vervolging

Broer 'Junior' Bauwens buiten vervolging

De minderjarige autistische zoon van bokser Jean-Pierre 'Junior' Bauwens is door de onderzoeksrechter in Gent buiten vervolging gesteld voor onopzettelijke doding van zijn vader. De jongen is niet strafwaardig door zijn geestestoestand, zegt Walter Van Steenbrugge, de advocaat van de familie-Bauwens. Er waren geen aanwijzingen dat andere familieleden een rol speelden in de feiten.

De schietpartij was volgens Junior Bauwens een ongeval. Zijn toen 15-jarige autistische broer zou het wapen uit de zakken van zijn vader gehaald hebben en ongewild gevuurd hebben. Volgens de vriendin van Jean-Pierre Bauwens senior werd haar vriend in de val gelokt door de familie en ging het niet om een ongeluk.

Het technisch onderzoek sleepte maanden aan. Uiteindelijk bleek dat de autistische zoon de feiten pleegde, en dat het inderdaad om een ongeluk ging. Het parket herkwalificeerde de feiten van oudermoord naar onopzettelijke doding, en vroeg zelf de buitenvervolgingstelling. De onderzoeksrechter volgde die vordering, zodat de zaak volledig afgesloten is.

Er waren geen aanwijzingen dat andere familieleden een rol speelden in de feiten. Junior Bauwens geeft maandagnamiddag om 15.30 uur een persconferentie in zaal Jims aan de Rooiegemlaan in Gent, zegt advocaat Walter Van Steenbrugge.

Foto Photo News: vader Bauwens (links), 'Junior' Bauwens (midden) en de rest van het gezin.