Farid le Fou overgeplaatst naar Namen

Farid Bamouhammad, alias 'Farid le Fou', is vrijdag overgebracht van de gevangenis van Andenne naar de strafinrichting van Namen. Dat vernam Belga zondagavond uit vakbondsbron. De cipiers in Andenne zijn opgelucht dat Bamouhammad vertrokken is, maar vrezen dat andere gevangenen hetzelfde speciale regime zullen vragen.

tmas

Bamouhammad is al verschillende keren tot lange straffen veroordeeld, onder meer voor de gijzeling in 2005 van zijn twee kinderen en enkele familieleden in een appartement boven een café vlakbij het Centraal Station in Brussel. In juli verhuisde hij van Leuven-Centraal naar Andenne.

Er werd overeengekomen dat hij tegen 10 september naar Namen zou vertrekken, anders zouden de cipiers in Andenne het werk neerleggen. Nu blijkt dus dat Bamouhammad vrijdag al werd overgeplaatst. Sinds 2006 is Farid 'le Fou', die de reputatie heeft onhandelbaar te zijn, al meer dan dertig keer naar een andere gevangenis overgebracht.

De cipiers in Andenne zijn tevreden dat Bamouhammad weg is, maar halen nogmaals uit naar zijn speciaal gevangenisregime: zijn wandelingen, recht op telefoon en douches gebeurden op andere momenten dan die van de andere gevangenen. "Sommige cipiers die zich met hem bezighielden, zitten mentaal en fysiek aan de grond", zegt ACV-afgevaardigde Marc Peeters.

De penitentiair bedienden vrezen dat er nog meer gevangenen zo'n regime zullen aanvragen. Volgens Peeters horen die echter thuis in speciale inrichtingen.

Archieffoto

Meer over Namen