Groot onderzoek na vondst drie doden in Nederlands dorpje

Een team van ruim 20 rechercheurs onderzoekt de zaak rond de vondst van drie dode mensen in een huis in Kekerdom, in de Nederlandse provincie Gelderland. De lichamen zijn zondagmiddag aangetroffen in een woning nadat buurtbewoners de politie hadden gealarmeerd. In de woonst van een van de slachtoffers werd een hennepkwekerij teruggevonden.

tmas

Een van hen is een politieman die werkte bij de politie Gelderland-Zuid. Zijn functie is volgens een politiewoordvoerder voor zover bekend "niet relevant voor dit drama". Over de identiteit van de andere twee slachtoffers en hun onderlinge relatie wilde de politie niets kwijt, behalve dat er geen kind bij is betrokken. Het is nog "volstrekt onbekend" wat zich precies heeft afgespeeld. De politie hoopt dat getuigen zich zullen melden, desnoods anoniem.

Omdat de man bij de politie Gelderland-Zuid werkte, is het onderzoek overgenomen door het korps Gelderland-Midden. Het onderzoek ter plekke zal nog zeker uren, en wellicht de hele nacht, gaan duren. De omgeving is afgezet.

De korpsleiding heeft laten weten het gebeurde "heel triest" te vinden. Veel collega's zijn buitengewoon geschokt, aldus een woordvoerder. Op het hoofdbureau van politie in Nijmegen is voor zondagavond opvang geregeld voor de naaste collega's.

Het huis ligt ook aan een dijk, de Duffeltdijk, een zeer populaire fietsroute in de Ooijpolder. Publieke belangstelling in het kleine dorp was er zondagmiddag overigens nauwelijks. Kekerdom maakt deel uit van de gemeente Ubbergen en telt ongeveer 600 inwoners.

Hennepkwekerij

De politie heeft in het onderzoek naar de drie lichamen in een huis in het Nederlandse Kekerdom een hennepkwekerij ontdekt. Die bevond zich in de woning van een van de slachtoffers.

Of de hennepkwekerij verband houdt met de zaak wordt onderzocht. Nog steeds is niet duidelijk wat zich precies heeft voorgedaan in de woning van de politieman, of wat de aanleiding voor het incident is.

Ook is de doodsoorzaak van de slachtoffers nog niet vastgesteld. Van de andere twee doden, een man en een vrouw, is ook de identiteit nog niet bekend.

Beeld Google Maps