Advocaat Moscatelli: "Cliënt is zelf slachtoffer, geen dader"

De 52-jarige Giovanni Moscatelli uit As was zondag de enige aanwezige verdachte op de reconstructie van de drievoudige moord op twee leden en een sympathisant van de Outlaws in Maasmechelen. Dat bevestigt zijn raadsman Joris Van Cauter, die de wedersamenstelling ook bijwoonde. "Mijn cliënt heeft effectief meegewerkt en dat heeft zijn versie van de feiten kracht bijgezet. Uit zijn versie is immers gebleken dat hij zelf slachtoffer is en geen dader."

tmas

Volgens Van Cauter was Moscatelli "gewoon aanwezig op een barbecue om iets te eten en te drinken, daar waren ook gewone burgers. Hij stond op een bepaald ogenblik naast het voertuig van waaruit geschoten werd".

Giovanni Moscatelli werd in de rechterschouder geraakt. "Hij liep die avond op krukken omdat hij een dubbele open beenbreuk had opgelopen. Geraakt, heeft hij geprobeerd het nog steeds op hem gerichte wapen af te weren. Vervolgens is hij hinkend op een been gevlucht voor zijn leven. Hij wist toen niet wie er in de auto zat en waarom die auto daar opdook. Hij was zelf slachtoffer."

Vrijlating

Dat de Tongerse raadkamer hem dinsdag wilde vrijlaten, is volgens Van Cauter "een krachtig en veelzeggend signaal van de raadkamer". Het federale parket ging in beroep tegen de beslissing van de raadkamer, waardoor de Antwerpse Kamer van Inbeschuldiging (KI) zich over de zaak moet buigen.

Na de feiten vernam Moscatelli dat een van de slachtoffers een achterneef van hem was, wat volgens zijn advocaat bewijst dat hij echt niet wist wie er in de witte bestelwagen zat.

Lees ook: Verdachte Giovanni Moscatelli aanwezig op reconstructie outlaws-moord

Bekijk ook de reportage van TVL:

Foto SvDi

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio