Reconstructie Outlaws-moorden zonder incidenten verlopen

De reconstructie over de drievoudige moord op twee leden en een sympathisant van de motorbende Outlaws in Maasmechelen is zondag zonder incidenten verlopen. "Er waren geen noemenswaardige problemen. De eerste fase van de wedersamenstelling startte rond 10 uur aan de Industrielaan bij de bandencentrale Burnout. Rond 13 uur verhuisde alles naar het kanaal Zuid-Willemsvaart. Een anderhalf uur later was de reconstructie afgerond," aldus de lokale politie van de zone Lanaken-Maasmechelen.

tmas

Ruim 150 agenten van de lokale en federale politie waren ingezet om alles in goede banen te leiden. Op de twee locaties werden verschillende veiligheidszones ingesteld om pottenkijkers of ongewenste gasten weg te houden. Alleen de politiediensten en de burgerlijke partijen mochten door.

Er was minimale verkeershinder als gevolg van het tijdelijk afsluiten van de Ontsluitingsweg, een belangrijke toegangsweg naar het merkendorp Maasmechelen Village. "In het bijzonder buitenlandse bezoekers moesten geïnformeerd worden over de omleiding naar het handelscentrum", luidde het in een mededeling van de politie.

De politiediensten bedankten alle betrokken partijen voor de sereniteit waarin de wedersamenstelling kon verlopen. Anderzijds apprecieerde de politie de houding van de lokale bevolking, omdat die toch wat ongemakken ondervond door de nooit geziene veiligheidsmaatregelen.

Bekijk ook de reportage van TVL:

Foto SvDi

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio