thumbnail: null
thumbnail: null

Geparkeerde auto's blokkeren rijweg en fietspad in de Omstraat

Francis Croes

Er zijn heel wat klachten over het huidig parkeerbeleid in de Omstraat, die uitgeeft op de Dorpstraat en zo een directe verbinding vormt met het centrum van Kortessem. Door het stijgend aantal woningen en appartementen in de Omstraat parkeren als maar meer auto's op deze smalle rijweg.

In de Omstraat geldt echter tweerichtingsverkeer waardoor auto's en vrachtwagens, omwille van de parkeerders, over de weg moeten slalommen en hierdoor regelmatig over het fiets- en voetpad rijden.

Weggebruiker Anja Jans: "In de Omstraat geldt ook niet de blauwe zone, die elders in het centrum van kracht is. Hierdoor staan auto's uren zelfs dagen geparkeerd op de rijweg. De meeste bewoners van deze nieuwe appartementen hebben veelal 2 auto's. Eén rijweghelft staat bijna altijd vol geparkeerd.

Rijden in 2 richtingen wordt zo moeilijk soms haast onmogelijk. Een erg gevaarlijke situatie, die in de toekomst zeker tot ongevallen gaat leiden."

De gemeente heeft reeds geruime tijd de bedoeling om in de Omstraat éénrichtingsverkeer in te voeren. Dit zou echter de parallelle Tapstraat, waar de school het MPI De Dageraad is gevestigd overbelasten. Tegen het invoeren van de Blauwe zone in de Omstraat bestaat bovendien ook heel wat weerstand.

Francis Croes

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio