Verdachte Giovanni Moscatelli aanwezig op reconstructie Outlaws-moord

In Maasmechelen wordt zondag met enige vertraging de reconstructie gehouden van de drievoudige moord op de Outlaws van 20 mei 2011. Een politiemacht van 140 manschappen van de lokale en federale politie is naar Maasmechelen afgezakt om alles in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt. Verdachte Giovanni Moscatelli woont de reconstructie bij.

awillems

De reconstructie gaat gepaard met nooit geziene veiligheidsmaatregelen in Maasmechelen, zoals het tegenhouden van de pleziervaart en een vliegverbod. De Industrielaan in Maasmechelen, waar op 20 mei 2011 de openingsreceptie van een bandencentrale plaatshad en de drie slachtoffers neergeschoten werden en waar de eerste reconstructiefase plaatsvindt, is hermetisch afgesloten.

Mensen die toch in hun woning of bedrijf zouden zijn, kregen al via een brief de vraag om niet aanwezig te zijn, anders zouden ze geëvacueerd worden.

De tweede fase van de reconstructie heeft plaats aan het kanaal Zuid-Willemsvaart, waar de drie lichamen van Put, Banken en Gerekens gedumpt werden. Daar is weinig bewoond gebied, maar in het kanaal liggen wel enkele woonboten.

"Ook die mensen zijn aangeschreven om niet aanwezig te zijn. De pleziervaart zal tussen 12 en 14 uur gestremd worden door de politie. Er is ook een vliegverbod uitgevaardigd boven de twee plaatsen.

Van de politiezone Lanaken-Maasmechelen zal een veertigtal manschappen de nodige ondersteuning verlenen om het verkeer om te leiden en eventuele nieuwsgierigen tegen te houden", vertelde zondagmorgen zonechef Jos Schepers van de politiezone Lanaken-Maasmechelen.

Twee verdachten, Ali Ipekci en Giovanni Moscatelli, zitten momenteel in de cel. Een derde verdachte, Eddy Cich, is intussen overleden. Giovanni Moscatelli woont de reconstructie bij.

Bekijk ook de reportage van TVL:

Foto SD

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio