thumbnail: null
thumbnail: null

Punk, hiphop en dance kleuren Moulin Rock (fotoalbum)

De organisatie van het Moulin Rock Festival in Tessenderlo koos dit jaar opnieuw voornamelijk voor jong, lokaal talent. Voeg daar nog enkele sfeermakers als Soulsister, De Jeugd van Tegenwoordig, de Heideroosjes en Discobar Galaxie aan toe en je hebt een recept om van te smullen.

awillems

Het warme nazomerweekend zorgde niet alleen voor drukte aan de kust, ook onder de Looise molen was het over de koppen lopen. In totaal bezochten meer dan 15.000 muziekfans het festival. Vooral naarmate de avond vorderde, was het vaak aanschuiven aan de vele togen op het terrein. Ondertussen bleken de jonge snaken van Gepetto and the Whales de ideale opwarmer voor wat nog komen moest.

De knotsgekke Nederlanders van De Jeugd van Tegenwoordig (foto boven) brachten de weide voor de eerste keer aan het dansen. Hits als 'Watskeburt' en 'Sterrenstof' en scoren overal, ook al waren de Amsterdamse rappers niet altijd even goed verstaanbaar.

De volgende Nederlandse band was dat wel. De Heideroosjes kozen Moulin Rock uit voor hun laatste festivaloptreden ooit in ons land. Na een carrière van meer dan 20 jaar geven de punkers er de brui aan. Jammer, getuige de grote moshpits en vele crowdsufers in het publiek.

Tot slot mocht DJ Bobby Ewing voor de tweede nacht op rij afsluiten. Vrijdag deed hij dat met Shameboy, zaterdag was hij van de partij met DJ Loveboat en DJ Lars Capaldi alias Discobar Galaxie. Een feestje om u tegen te zeggen.

Bekijk ook de reportage van TVL:

Foto RL