Albanese rusthuisinbreker riskeert 30 maanden cel

Print
Albanese rusthuisinbreker riskeert 30 maanden cel

Albanese rusthuisinbreker riskeert 30 maanden cel

Hasselt - Een 22-jarige Albanees die momenteel in Aarlen ingeschreven staat en in de gevangenis verblijft, hangt een celstraf van 30 maanden boven het hoofd voor ruim 20 inbraken in rusthuizen en pogingen daartoe. De man verscheen vrijdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank. Ondanks het feit dat er DNA van de man gevonden werd in het kantoor van een rusthuis en in een vluchtwagen, ontkende hij de diefstallen grotendeels.

Volgens het openbaar ministerie maakte de man deel uit van een bende die het gemunt had op rust- en verzorgingstehuizen in Limburg, Mechelen, Brugge en Aalst.

"De bende was actief tussen juni en augustus 2011. Er werd telkens een raam van de kantoorruimte opengebroken. Daarna namen ze de kluis of een geldkistje mee. Die werden buiten geopend met werktuigen die dezelfde nacht in tuinhuizen of garages in de buurt gestolen waren", aldus de Hasseltse procureur.

Blikje Red Bull

"De beklaagde is de enige die geïdentificeerd kon worden, omdat hij de inzittende was in een voertuig dat de politie controleerde. Zijn gsm lag ook in een gestolen auto en zijn DNA zat op een blikje Red Bull dat in de wagen lag. Zijn telefoontoestel werd meestal getraceerd in het gebied waar een diefstal gebeurde."

Toch beweerde de twintiger dat hij enkel gebeld werd door de anderen van wie hij de naam niet durfde te zeggen, omdat hij voor zijn eigen leven vreesde. Op 5 oktober volgt het vonnis.

Illustratie Photo News

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio