thumbnail: null
thumbnail: null

Joke Van de Velde: "In behandeling voor kwaadaardige kankercellen"

Joke Van de Velde mag dan wel schitteren in een nieuw seizoen van Expeditie Robinson, naast het scherm liep het leven de blondine niet over rozen. De vrouw werd geconfronteerd met beginnende baarmoederhalskanker.

mgeysmans

"Vlak voor mijn vertrek moest ik bij mijn arts langsgaan voor een biopsie. Enkele dagen later belde hij met niet zo'n goed nieuws: ze hadden cellen gevonden aan de baarmoederhals. Cellen die konden uitgroeien tot baarmoederhalskanker. En die moesten er zo snel mogelijk uit. De arts stelde me wel op mijn gemak. Het komt tegenwoordig vaker voor, waardoor meisjes voor hun 16de hiertegen inentingen kunnen krijgen. Waarom dan je hoofd vullen met donkere gedachten? Neen ik ga ervoor. Mijn gynaecoloog verzekerde me dat ze maar een klein stukje zouden weghalen, zodat ik zeker nog kinderen kan krijgen", aldus Van de Velde in TvFamilie.

"Mijn gezondheid primeert, dus een week voor de Expeditie van start ging heb ik wel een check-up gehad. Om de eerste uitslagen in te kijken en om zeker te zijn dat alle cellen weg waren en zich geen bloedingen hadden voorgedaan. De arts zei dat de wonde goed aan het genezen was. Dat lonk in mijn oren als een go. Maar ik moest wel beloven dat ik na Robinson zou langskomen voor een definitieve controle. Voor de Expeditie werkten we een tussenoplossing uit: ampules. Stel dat ik op het eiland bloedingen zou krijgen, dan moest ik die ter plaatse innemen. Bovendien verzekerden de makers me dat er steeds een arts stand-by zou zijn. Maar de definitieve controle moet ik nog steeds ondergaan."

Lees ook: Joke Van de Velde: "Kind van een zaaddonor" "Wanneer gaan die leugens eens ophouden!"

Photo News

Aangeboden door onze partners