Bondsvoorzitter: "Wilmots heeft indruk op mij gemaakt"

"Of het nu of nooit is voor deze generatie? Als ik nu 'ja' zeg, voer ik de druk nog verder op. En hij is al zo groot." François De Keersmaecker aarzelt. Zo graag wil hij als bondsvoorzitter uitroepen dat deze generatie naar het WK kan, zal, moet gaan. Maar als we hem drie dagen voor Wales opzoeken in zijn kantoor, kiest hij toch maar voor de zachte aanpak. "Ik weet slechts één ding: nooit was het vertrouwen zo groot."

drombouts

"Of ik nerveus ben voor de wedstrijd tegen Wales? Net voor en tijdens een wedstrijd reageer ik ook maar als een gewone supporter. En daar hoort inderdaad wat nervositeit bij. Vooral omdat ik als geen ander besef wat er op het spel staat. Ik was op het EK in juni. Daar merkte ik nog maar eens hoeveel er over onze spelers gesproken wordt. Ze spelen bij grote clubs én ze zijn belangrijker bij die grote clubs. Dat valt iedereen op. En altijd keert dan de vraag terug: waarom is België er niet bij? Tja…"

"Het enige wat ik u kan garanderen, is dat alles aanwezig is om te slagen. We hebben een ongelooflijk getalenteerde lichting. Stuk voor stuk jonge spelers, maar die wel de afgelopen jaren enorm aan ervaring gewonnen hebben. Jongens die het topvoetbal kennen. En ze geven de indruk heel goed te weten waarmee ze bezig zijn. Ze willen echt."

Ook over bondscoach Marc Wilmots is de bondsvoorzitter lovend. "Het is duidelijk dat de bondscoach punten heeft gescoord tegen Nederland. Dat hij een prima motivator was, daar bestond niet de minste twijfel over. Dat hij zijn boodschap coherent naar de buitenwereld kan brengen, is intussen ook gebleken."

"Wilmots is een man van no nonsense en dat werkt. Maar een bondscoach moet ook een strateeg zijn. Iemand die de wedstrijd kan lezen en met zijn wissels en ingrepen een wedstrijd kan veranderen. Niemand kan betwisten dat hij dat tegen Nederland uitstekend gedaan heeft."

Wim Vos

Lees het hele interview in uw woensdagkrant.

Aangeboden door onze partners