12-jarige verdachte in dossier-Priscilla blijft geplaatst

De 12-jarige J. blijft geplaatst in de gesloten jeugdinstelling van Ruiselede. Dat heeft de jeugdkamer van het Brusselse hof van beroep dinsdag beslist. De jongeman werd op 16 augustus door de jeugdrechter geplaatst voor zijn vermoedelijke aandeel in de dood van de 14-jarige Priscilla Sergeant uit Huizingen. De jongeman moet nu voor eind november opnieuw voor de jeugdrechter verschijnen.

ikerremans

Priscilla Sergeant werd op 20 juli dood aangetroffen in een veld in Dworp. Een kleine maand later, op 16 augustus, werden drie verdachten opgepakt: de 41-jarige Johan D.V., de 12-jarige J. en de 16-jarige A. Die zouden het meisje urenlang op een mensonterende manier gepest hebben. De drie werden in verdenking gesteld voor doodslag. D.V. werd aangehouden en de twee minderjarigen werden door de jeugdrechter geplaatst: A. in Everberg en J. in Ruiselede.

Beide minderjarigen gingen zelf tegen die plaatsing in beroep. Vorige week donderdag 30 augustus besliste de jeugdkamer van het hof van beroep al dat A. geplaatst moest blijven in Everberg. Dinsdag is ook de plaatsing van J. in Ruiselede bevestigd. J.'s advocaat overweegt nu in cassatie te gaan maar wil het arrest eerst bestuderen en bespreken met zijn cliënt alvorens die beslissing te nemen.

In ieder geval moet J. nu ten laatste eind november opnieuw voor de jeugdrechter verschijnen om de plaatsing te herbekijken. Al kan de jeugdrechter op elk moment de maatregel opnieuw beoordelen, afhankelijk van de ontwikkelingen in het gerechtelijk onderzoek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer