PHL en Xios worden 'Hogeschool PXL'

'Hogeschool PXL' is gekozen als de nieuwe naam van de fusie-instelling die volgend jaar zal ontstaan wanneer de Limburgse hogescholen PHL en Xios zullen samensmelten. De naam werd gekozen via een online wedstrijd, waarbij meer dan 2.000 stemmen werden uitgebracht.

jatimmermans

Om iedereen de kans te geven een leuke naam voor de nieuwe hogeschool te bedenken, werd een wedstrijd uitgeschreven waarbij voorstellen konden ingestuurd worden. Een selectie daarvan werd online geplaatst, waarna het grote publiek een stem kon uitbrengen.

De nieuwe fusieschool zal Hogeschool PXL gaan heten. Een niet zo voor de hand liggende keuze. "Wij hadden eerder verwacht dat namen als Hogeschool Limburg of Hogeschool Hasselt uit de bus zouden komen", zegt Ben Lambrechts, veranderingsmanager en toekomstig directeur van de nieuwe hogeschool. "Maar blijkbaar vinden heel wat mensen dit té voor de hand liggend. Met Hogeschool PXL is een nieuw sterk merk geboren. Jong en dynamisch. Met de spannende en sexy X als spil", zegt Lambrechts.

Professionals Extra Large

"De hogeschool gaat voor een eigen identiteit en verenigt XIOS en PHL op een creatieve manier. Bovendien is het een abstracte naam die meerdere betekenissen kan hebben. Denk maar aan Professionals Extra Large, de L kan ook voor Limburg staan, de P ook voor Provinciaal", vervolgt het toekomstige hoofd.

"De nieuwe hogeschool zal met 7.000 studenten de grootste van Limburg zijn", aldus bestuursvoorzitter Frank Smeets. "Net als de Universiteit Hasselt zijn we stevig verankerd in het Limburgse weefsel. De nieuwe naam moet dan ook gedragen worden door zoveel mogelijk mensen."

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio