Auto rijdt in op publiek tijdens race in Bellegem: zes gewonden

Print

Auto rijdt in op publiek tijdens race in Bellegem: zes gewonden

Tijdens een autocrosswedstrijd in Bellegem, bij Kortrijk, is een wagen in het publiek terechtgekomen. Zes personen zijn daarbij gewond geraakt. Dat meldt organisator Bruno Mylle.

Een van de deelnemers aan de autocrosswedstrijd verloor de controle over de wagen. "De piloot ging plots naar de buitenkant van de weg, waar hij op een berm terecht is gekomen en zo omhoog is gevlogen", vertelt Theo Dens van de Vrije Autocross Bond (VACB).

Er was eerst sprake van drie gewonden met verschillende breuken, maar later op de dag hebben nog een drietal mensen zich aangemeld met kleinere verwondingen. "Al bij al valt de balans mee", zegt Mylle. "Ik was ter plaatse en heb de zwaarste getroffenen meteen geholpen. Ze waren allemaal bij bewustzijn."

"Ik doet dit al 25 jaar en het is de eerste keer dat we zoiets meemaken. Ook de piloot doet dit al ongeveer 25 jaar. Hij is hard geschrokken. Hij weet niet wat er precies gebeurd is, maar mogelijks heeft de stuurinrichting het begeven."

Mylle bevestigt dat alle veiligheidsvoorschriften nageleefd werden. "Dat heeft de politie ook vastgesteld. Na die vaststelling hebben we ons evenement zonder problemen kunnen verderzetten."

Dodelijke crash in Tsjechië

Tijdens een rallywedstrijd in Tsjechië viel zondag een dodelijk slachtoffer bij een zware crash. De Subaru Impreza van Vaclav Kopacek ging van de baan en kwam terecht in een groepje toeschouwers. Daarbij werd een persoon dodelijk getroffen. Een tweede toeschouwer werd met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

Belga

Archiefbeeld Photo News