Waasland-Beveren wint met 2-0 van Cercle

Beveren - Waasland-Beveren heeft na een spannende wedstrijd de drie punten verdiend thuisgehouden. Een hongerig Waasland-Beveren speelde een verdienstelijke wedstrijd tegen een Cercle Brugge dat ook de kansen kreeg om te scoren maar in tegenstelling tot de Waaslanders niet doeltreffend genoeg was.

awillems

Brugge begon best aan de wedstrijd maar moest al snel het initiatief laten aan de thuisploeg. Een fris en hongerig Waasland-Beveren ging op zoek naar de openingstreffer. Nochtans was het Clepkens die eerst gepast moest ingrijpen op een afstandsschot van Rudy. Even later drong Plut door tot in het strafschopgebied en Mertens beging al dan niet een fout. Scheidsrechter Vervecken zag er geen graten in en liet gewoon doorspelen. Toen Belhocine even later een hoekschop van Da Silva liet afwijken moest Van Roose bijstand verlenen en de bal voor de lijn ontzetten. Net na het halfuur wierp Evens de bal in het strafschopgebied en Uchebo dwong Clepkens met een omhaal opnieuw tot een spectaculaire redding.

In een evenwichtige tweede helft hadden beide ploegen mogelijkheden om te scoren. Het was Plut die uiteindelijk de opening zag toen hij nieuwkomer Badash via een vrijetrap mooi in de het straatje stuurde en die op zijn beurt Bram Verbist het nakijken gaf. De bezoekers bleven niet bij de pakken zitten en gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker maar de poging van D'Haene strandde op Clepkens en Portier zag een scherp schot net voorlangs gaan. Het was Ladriere die na de fout en tweede gele kaart van Mertens in de slotfase een vrijschop rechtstreeks voorbij Verbist pegelde en Waasland-Beveren zijn eerste zege van het seizoen bezorgde.

ENCA