Lierse en OH Leuven spelen gelijk

Een doelpunt van Kostadin Hazurov op slag van rust leek Lierse geruime tijd aan winst te helpen tegen OH Leuven, maar diep in de toegevoegde tijd zorgde Pouga voor de gelijkmaker.

awillems

Chris Janssens moest sleutelen aan zijn elftal dat vorig weekend nog een verrassend zware 0-3 uitzege liet optekenen in Brugge. Zo bleef Bidaoui aanvankelijk lichtgeblesseerd aan de kant en moest ook Saïdi al vroegtijdig inrukken. Maar ook Ronny Van Geneugden had kopzorgen, want Gouden Stier Ibou geraakte dan toch niet tijdig fit.

Het was dan ook Lierse dat de match op gang trok, ook al bleven grote kansen uit. Onder impuls van een bedrijvige Yasser zorgde Bourabia voor enig gevaar en ook de ingevallen Lambot was één keer dreigend, maar de bevrijdende goal van de Pallieters viel uiteindelijk op slag van rust. Niet toevallig lag opnieuw Yasser aan de basis, die het voorbereidende werk voor zijn rekening nam en Hazurov de openingsgoal voorschotelde.

Van Geneugden reageerde aan de rust met de inbreng van Pouga en Vanaudenaerde. OH Leuven kroop wel wat beter in de wedstrijd, maar echte kansen bleven toch uit. Enkel Chuka kon jonge doelman Sels tot actie bewegen. Aan de overzijde claimde Lierse een strafschop na handspel van Thompson, maar Bourdouxhe wuifde het protest van de Pallieters weg. Zes minuten voor sluitingstijd had Bidaoui de match nog moeten beslissen maar bracht een bezoekend been nog redding. Ook Bekoe liet de 2-0 nog liggen oog in oog met Bailly. Die missers werden de thuisploeg nog fataal, want in een laatste slotoffensief van de bezoekers zorgde Pouga diep in blessuretijd voor 1-1 met een kopbal.

KUGU