Obama onthult recept Witte Huis-bier

De Amerikaanse president Barack Obama heeft het beloofd, en het Witte Huis heeft woord gehouden. Zaterdag maakte de ambtswoning van Obama het recept van het huisgebrouwen Witte Huis-bier bekend, na een campagne van nieuwsgierige bierliefhebbers op het internet.

awillems

Een van de koks van Barack Obama schrijft zaterdag op de blog van het Witte Huis, dat het bier "White House Honey Brown Ale" de eerste alcoholische drank is die in het Witte Huis gebrouwen of gedistilleerd werd.

"George Washinton brouwde bier en distilleerde whisky in Mount Vernon en Thomas Jefferson maakte wijn, maar er is geen enkel bewijs dat er bier gebrouwen werd in het Witte Huis", aldus Sam Kass. Hij legt uit dat Obama geïnspireerd raakte door landgenoten die thuis zelf bier maakten en vorig jaar een brouwkit kocht.

Het Witte Huis-bier bevat honing uit bijenkorven op het zuidelijke gazon van het Witte Huis. Op de blog staat nu het volledige recept en toont een video de verschillende stappen van het brouwproces in de keukens van de ambtswoning van Obama.

Nieuwsgierigen kunnen alvast een kijkje nemen op http://www.whitehouse.gov/blog/2012/09/01/ale-chief-white-house-beer-recipe.