Eddy Merckx wint BTS Superprestige driebanden in Lommel

Eddy Merckx heeft zaterdag de BTS Superprestige driebanden in Lommel op zijn naam geschreven. In een spannende finale nam hij, net zoals in het Belgisch kampioenschap, de maat van Frédéric Caudron. Beide spelers waren elkaar waard maar enkele missers van Caudron liet Merckx niet liggen om de partij naar zich toe te trekken.

awillems

Met Frédéric Caudron en Eddy Merckx stond de Belgische top in de finale van de superprestige driebanden in Lommel. Caudron, de nummer één op de wereldranking, opende sterk met zes punten in twee beurten. Eddy Merckx was meteen op achtervolgen aangewezen. Maar Caudron, die in de halve finale Jozef Philipoom in 20 beurten kansloos naar huis had gespeeld, verkeerde in bloedvorm. In de vierde en de vijfde beurt scoorde hij tweemaal vijf punten, terwijl Merckx geen enkel punt kon tegenscoren. Dat leverde Caudron een kloof van dertien punten op (16-3). Maar Eddy Merckx liet zien waarom hij nummer één op de Belgische ranking is en reageerde met twee reeksen van zes punten wat hem meteen terug op gelijke hoogte bracht (17-17).

Caudron voelde de hete adem van Merckx in zijn nek en maakte in de achtste beurt eveneens zes punten (23-17), maar Merckx ging eveneens op zijn elan verder en scoorde acht punten wat hem meteen voor de eerste keer aan de leiding bracht (23-25). Caudron nam opnieuw het initiatief over en scoorde zesmaal in twee beurten zonder dat Merckx daar iets tegenover zette. De spanning steeg en beide spelers gingen meer aan verdedigen denken. Daardoor tekenden zowel Caudron als Merckx enkele missers op, maar in de veertiende beurt kon Caudron opnieuw een reeksje van 4 punten scoren (33-26). Merckx sloot terug aan met een reeks van vijf punten. (33-32).

Toen dan Caudron zijn zestiende beurt verkwanselde profiteerde Merckx om de partij uit spelen met een schitterende reeks van acht.

Meer over Eddy Merckx

Aangeboden door onze partners