Bosbranden in Zuid-Spanje onder controle

De bosbranden in het zuiden van Spanje konden afgelopen nacht onder controle gebracht worden. Zaterdag zijn nog meer dan 400 vuurbestrijders - onder wie 150 soldaten - actief om het vuur definitief te blussen. Dat melden de brandweerautoriteiten van de regio Andalusië.

jrosquin

Het vuur brak donderdag uit in Coin, nabij Marbella. Door de harde wind en hoge temperaturen breidde de vlammenzee snel uit. Volgens voorlopige schattingen is minstens duizend hectare in de vlammen opgegaan.

Een 78-jarige Brit liet het leven bij de branden. Zijn verkoolde lichaam werd vrijdag nabij zijn volledig verwoeste huis aangetroffen. Zijn vrouw is vermist. Ook werden vijf mensen met brandwonden of rookvergiftiging naar het ziekenhuis afgevoerd. Een Spaans koppel is zwaargewond.

Door de brand moesten duizenden mensen geëvacueerd worden uit zes plaatsen. Meer dan 4.000 mensen, onder wie de inwoners van Ojen, mogen intussen terug naar hun huizen.

Tussen 1 januari en 26 augustus ging al 153.156 hectare bos in de vlammen op. Dat is 0,55 procent van het Spaanse bosoppervlak, zo blijkt uit cijfers van het ministerie van Landbouw.

Foto: Reuters