Greg Claes terug gemeenteraadslid

Francis Croes

Vrijdagavond keerde Greg Claes na bijna twee jaar terug naar de gemeenteraad in Kortessem als gemeenteraadslid. Op 12 september 2010 werd hij het slachtoffer van een zwaar verkeersongeval in Duitsland en veranderde plotsklaps zijn hele leven en kwam er een abrupt einde aan zijn ambt als schepen in de gemeente Kortessem. Sinds half april heeft hij ook terug een start genomen met zijn professionele loopbaan bij IDB Belgium in Genk.

Gisterenavond zette Greg een volgende stap.

Hij nam zijn plaats terug in de gemeenteraad. . Op de kandidatenlijst van Open VLD heeft het partijbestuur hem, bovendien zopas de tweede plaats toebedeeld Op zijn 37 ste is Greg Claes voor de derde keer kandidaat voor de gemeenteraadslijst van Open VLD.

Greg Claes: "Het is met een klein hart en gemengd gevoel dat ik vanavond terug plaats neem achter de tafel van de gemeenteraad. De laatste keer dat ik aan deze tafel zat wist ik niet wat een ?dwarslaesie'( een rugletsel met blijvende verlamming tot gevolg n.v.d.r.) was en vandaag probeer ik al elke dag samen met mijn gezin te vechten voor een zo draagbaar en leefbaar mogelijk leven voor ons alle vier.

Ik heb geleerd om zo weinig mogelijk achterom te kijken en vooral op de toekomst te focussen vanuit het idee dat een glas altijd half vol is (en niet half leeg). Ik ben zeer blij met de weg die ik de afgelopen 2 jaar hebt afgelegd. Ik bekijk het leven door een heel andere bril dan 24 maanden geleden. Vanuit die ooghoek en optiek wil ik mijn steentje dan ook bijdragen.

Eens te meer besef ik het belang van een goede gezondheid en dat is een van de redenen dat ik terug wil keren naar de Kortessemse gemeentepolitiek, om verder te werken aan een gezond Kortessem, een Kortessem waar iedereen fier op kan zijn. Mijn interesses blijven vooral uitgaan naar financiën, sport, informatica en communicatie.

Kortom de thema's waarvoor ik voor het ongeval bevoegd was als schepen Ik heb gekozen om enkele weken voor de gemeenteraadsverkiezingen niet terug te keren als schepen. Het leek mij, in overleg met het partijbestuur, niet opportuun, om nu al de bevoegdheden van burgemeester en schepenen terug te herverdelen."

Francis Croes

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio