Vermoorde broers al twee jaar in koelcel

Twee jaar na de moord op de Turkse broers Suleyman en Ugur Aygün in Meulebeke (West-Vlaanderen) liggen hun lichamen nog altijd in de diepvries van een funerarium. “Als het nog lang duurt, moeten we ons huis verkopen om de kosten te kunnen betalen”, zegt de familie.

jrosquin

De twee broers werden op 18 september 2010 op straat doodgeschoten. De daders zijn opgepakt. De familie wil de lichamen van de broers begraven in Turkije. Maar de Kortrijkse onderzoeksrechter Marc Allegaert blijft zich halsstarrig verzetten tegen de repatriëring. Ze mogen wel op een moslimkerkhof in België worden begraven. “Pas na het assisenproces kunnen ze dan overgebracht worden”, luidt het bij het Kortrijkse parket. Intussen liggen de lichamen al twee jaar in het funerarium Sabbe in Meulebeke. In een speciale diepvriezer van -26°.

Volgens het Kortrijkse parket is de assisenzaak gepland voor eind 2013. Intussen dikt de rekening maar aan. “Het kost ons 140 euro per dag”, zegt de familie Aygün. Begrafenisondernemer Sabbe weigert bedragen te noemen, maar zegt dat het minder is dan wat de familie beweert.

TG

Foto: GVA