Annemie Struyf loopt malaria op tijdens opnames In Godsnaam II

Annemie Struyf verkent in In Godsnaam II de wereld van de laatste missiezusters. Uitvalsbasis in deze reeks is het klooster van de Zusters van de Jacht in Heverlee. Tijdens de opnames liep Struyf beginnende malaria op.

Annemie Struyf en haar collega Kristel Waterloos, die nooit in beeld komt, zochten voor de reeks een aantal zusters op in Congo, Haïti en Mexico en registreerden hun levensverhaal.

jrosquin

"Ons hachelijkste avontuur was toen we drie dagen en nachten moesten varen op een prauw, een uitgeholde boomstam, om op onze bestemming Imbonga in Congo te raken", zegt Waterloos.

"In het evenaarswoud is daar een broussepost van de missiezusters. Annemie staat er om bekend dat ze moeilijk uit haar bed raakt en tijdens haar verblijf was het weer zover. Althans, dat dacht ik, want ze had volgens de zusters alle symptomen van een beginnende malaria. De zusters gaven Annemie een paardenmiddel en ze was drie dagen compleet van de wereld. Ik heb voor verzorgster gespeeld en haar zweet afgedept terwijl ze afzag onder haar muskietennet. Wij waren maar wat blij dat we naar huis mochten."

TOVE

Foto: CJ

In Godsnaam, vanaf 17/09 op VIER