Benteke gaat, De Ceulaer en Plet komen

Christian Benteke heeft zijn zin gekregen. De 21-jarige Rode Duivel verlaat KRC Genk en tekent een contract bij Aston Villa. De Engelse club staat momenteel laatste in de Premier League. Genk ontvangt 10 miljoen voor de rijzige spits.

tmas

Benteke speelde sinds vorige zomer opnieuw in Genk. Hij kreeg er het vertrouwen van trainer Mario Been en speelde vooral een sterke tweede seizoenshelft. Begin dit seizoen ging de spits met Congolese roots op dat elan door. Het leverde hem een nieuwe selectie bij de Rode Duivels op, waarvoor hij tegen Nederland bedankte met een goal.

Naarmate de transferdeadline naderde, zwollen de geruchten rond de aanvaller aan. Benteke benadrukte dat hij een kans in de Premier League niet wou laten liggen, en voerde deze week de druk op met een ziektebriefje. Been riep hem al niet meer op voor het Europa League-duel tegen Luzern, en na een nieuw bod uit Villa Park laten de Limburgers hun spits nu toch vertrekken.

De Ceulaer en Plet

KRC Genk legde vanavond ook twee nieuwe spelers onder contract. Genkenaar Benjamin De Ceulaer komt over van Lokeren en Glynor Plet komt over van FC Twente. Ook Anderlecht meldde zich gisteren opnieuw voor de 28-jarige aanvaller, maar de Limburgers duwden het hardst door en zouden zo’n 2,2 miljoen euro betalen. Dat is heel wat minder dan Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht voor zijn spits wilde vangen.

Lokeren probeerde gisteravond laat nog een buitenlandse vervanger te strikken, maar de tijd daarvoor was (te?) kort.

Foto Photo News