Halve Neuro gebruikt 'Binneuh!' van Frank Raes in rapsong

"Binneuh!", scandeert Frank Raes telkens wanneer de Rode Duivels een doelpunt scoren. Straks doet hij dat ook op muziek. Antwerpse rapper Halve Neuro gaat deze legendarische kreet samplen.

jatimmermans

Deejays regelen auteursrechten via advocaten. Echte rappers doen dat gewoon op straat. Zo ook den Halve, het brein achter Halve Neuro, die sportjournalist Frank Raes gewoon op straat aansprak. "De Frank liep door de Museumstraat op 't Zuid in Antwerpen, net toen ik daar voorbij kwam gefietst. Ik hoopte al langer om die legendarische 'binneuh' ooit te mogen gebruiken. 'Dit is mijn moment', dacht ik en ik ben op Frank afgestapt. Blijkbaar vond hij het wel sympathiek . "Als je er maar niet schatrijk mee zoekt te worden", lachte hij. Hij gaf zijn toestemming en zei nog dat dit via officiële kanalen nooit was gelukt ."

Sportliefhebbers kennen de beroemde kreet van Raes. Hij laat die wel eens ontsnappen als een ploeg scoort. Nu Halve Neuro de toestemming heeft om met de uitroep aan de slag te gaan, kan het creatieve proces beginnen. "We weten nog niet hoe we 'binneuh' gaan verwerken", zegt Halve Neuro. "Er is nog geen concreet plan. Misschien in een cover of misschien in eigen werk. Ik speel wel met het idee om met 'binneuh' onze Rode Duivels aan te moedigen. Net zoals Will Tura dat vroeger al eens deed. Halve Neuro begeleidt onze duivels naar Brazilië".

STEFAN LAENEN

Foto Cia Jansen, Belga