Genk voorbij Luzern richting Europa League

Print
Genk voorbij Luzern
 richting Europa League

Genk voorbij Luzern richting Europa League

Racing Genk heeft zich dankzij een 2-0 zege tegen FC Luzern geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De wit-blauwen kregen het nog warm in de slotfase maar gaan al bij al toch verdiend door naar de volgende ronde, nadat het in Luzern 2-1 ging verliezen.

Genk startte zoals aangekondigd zonder Rode Duivel Christian Benteke in de spits. Jelle Vossen kreeg daardoor Kennedy naast zich. Ook de naar Troyes vertrokken Fabien Camus was er niet bij, net als Derrick Tshimanga en Elyaniv Barda.

Mario Been bracht dus een onuitgegeven elftal aan de aftrap en dat leverde in de beginfase amper doelkansen op. Na 37 minuten hielp Dimitar Rangelov echter een handje. De Bulgaar trapte na op Nadson en moest van scheidsrechter Mike Dean onverbiddelijk naar de kant. Genk kon dat numerieke overwicht voor de pauze niet meer uitbuiten. De beste kans was voor Vossen, maar hij miste zijn schot.

Fernandez opent de score

Na de koffie gingen de Limburgers dan toch wat nadrukkelijker op zoek naar het doelpunt van de kwalificatie. Na 56 minuten was het eindelijk raak. Verdediger Dani Fernandez trapte een voorzet van Jelle Vossen hard tegen de netten (1-0). In de slotfase dikte de ingevallen Ajub Masika de score nog verder aan (2-0).

De loting voor de groepsfase van de Europa League vindt vrijdag om 13u in Monaco plaats.

Foto: Belga
Daniel Fernandez viert zijn openingsdoelpunt