Politiebaas kreeg geld van immomagnaat

De geschorste politiebaas Glenn Audenaert ontving enkele tienduizenden euro's op zijn rekening van immogigant Frank Zweegers. Dat melden De Standaard en Het Nieuwsblad maandag.

ikerremans

Volgens de krant verklaarde Audenaert op 14 juni zelf aan het Comité P dat een verdachte geldsom op zijn rekening een cadeau was van Zweegers, eigenaar van de Nederlandse vastgoedgroep Breevast. De storting dateert naar verluidt al van enkele jaren geleden. Het zou gaan om een paar tienduizenden euro's.

De verdachte geldsom is tot op heden de belangrijkste aanwijzing tegen Audenaert in het onderzoek naar mogelijk corruptie dat het gerecht van Dendermonde sinds februari voert naar de in opspraak gebrachte (ex)-directeur van de Brusselse federale gerechtelijke politie.

Zweegers en zijn vastgoedgroep Breevast zijn sinds 2001 de eigenaars van de Brusselse Financietoren en het aanpalende Rijksadministratief Centrum (RAC). De federale politie zal vanaf het najaar van 2013 een aantal van haar diensten in het gebouw onderbrengen. Het gerecht onderzoekt nu of Audenaert tegen betaling lobbywerk heeft verricht ten voordele van Zweegers.

Audenaert ontkent dat er sprake is van corruptie. Zweegers is een goede vriend van zijn levenspartner en de schenking zou voor het paar bedoeld zijn geweest. Audenaert is tot nader order ook niet in verdenking gesteld wegens corruptie.

Foto Belga