Strenge controles aan schoolpoort in september

Print
Strenge controles aan schoolpoort in september

Strenge controles aan schoolpoort in september

In zowat alle gemeenten en steden in ons land zal de lokale politie in de eerste week van het nieuwe schooljaar streng controleren op snelheid, gordeldracht en parkeergedrag aan de schoolpoort.

“Ouders die fout parkeren om hun kinderen te laten uit- of instappen aan de schoolpoort, brengen vaak andere weggebruikers in gevaar. Bij het begin van het nieuwe schooljaar gaan we hen daar op wijzen. De eerste keer blijft het bij een waarschuwing, daarna wordt er geverbaliseerd”, luidt het bij de korpschefs.

Vorige week nog bleek uit een studie van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid dat 93 procent van de chauffeurs te snel rijdt in een zone 30 zonder extra snelheidsremmers. Daarom zal er ook rond de scholen op snelheid worden gecontroleerd. Net als op gordeldracht.

Fietsverlichting

“In de eerste week van het nieuwe schooljaar is het traditioneel drukker dan anders aan de scholen”, weet Jo Van Baelen, woordvoerder van de politiezone Genk-As-Opglabbeek- Zutendaal. “Onze ploegen richten zich begin september extra op het hele schoolgebeuren. Zo houdt de lokale wijkagent elke ochtend en avond toezicht aan de schoolpoort.” Ook in Bilzen, Hoeselt en Riemst wordt de eerste weken meer gecontroleerd. “Onder meer op gordeldracht”, zegt korpschef Dirk Claes. “Niet alleen de ouders, maar ook de kinderen moeten correct worden vastgeklikt.”

Ook langs grote invalswegen en op drukke kruispunten in de buurt van scholen zal er volgende week een oogje in het zeil worden gehouden. Later op het jaar komen er controles op fietsverlichting en zal er ook doelgericht worden gecontroleerd op opgefokte brommers.

TG/RuSt

Archieffoto: GP

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio