Roskam regisseert Hollywoodfilm 'The Tiger'

Print
Roskam regisseert Hollywoodfilm 'The Tiger'

Roskam regisseert Hollywoodfilm 'The Tiger'

De Belgische regisseur Michaël R. Roskam heeft toegezegd om de Amerikaanse speelfilm The Tiger te regisseren. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) donderdag in een persbericht.
Roskam kreeg verschillende aanbiedingen uit Amerika nadat zijn film Rundskop een Oscarnominatie in de wacht had gesleept.

Brad Pitt


De productie van The Tiger is onder meer in handen van Plan B, het productiehuis van de Amerikaanse filmster Brad Pitt. Ook Focus Features (Moonrise Kingdom, Eternal Sunshine of the Spotless Mind) en Random House zijn betrokken.

De film moet een adaptatie worden van de bestseller van John Vaillant over een Siberische tijger die dodelijk toeslaat in een klein, arm gebied. Vaillant vertelt het waargebeurde verhaal van Yuri Trush, leider van Inspectie Tijger. In The Tiger draait alles rond de beslissende strijd tussen mens en dier", zegt het VAF.

Aanvankelijk zou Darren Aronofsky (Black Swan) de regie in handen nemen, maar hij moest verstek geven. Vervolgens werd scenarist Guillermo Arriaga op het project gezet, maar uiteindelijk kwam het Hollywood-project bij Roskam terecht.

HBO


De film staat nog in zijn kinderschoenen. "Zo heb ik het graag. Hoe vroeger ik betrokken ben, hoe beter ik er mijn stempel op kan drukken. We zien wel waar we staan binnen een jaar of twee", zegt Roskam. "Maar het doel is om er te staan."

Roskam is nu op zoek naar een scenarist voor The Tiger, klinkt het bij het VAF. Maar eerst draait hij nog de Belgische productie Le fidèle. Vorige week raakte ook bekend dat de Amerikaanse betaalzender HBO het licht op groen zette voor een scenarioproject van Roskam, Buda Bridge Bitch.