Advocaat Vangheluwe: "Nieuwe beschuldigingen kloppen niet"

Print
Advocaat Vangheluwe: "Nieuwe beschuldigingen kloppen niet"

Advocaat Vangheluwe: Nieuwe beschuldigingen kloppen niet

Roger Vangheluwe wordt in het openbaar gekruisigd. Er wordt volledig voorbijgegaan aan de mogelijkheid dat beschuldigingen niet waar zouden kunnen zijn. Dat zegt Joris Van Cauter, de advocaat van de voormalige Brugse bisschop.

Van Cauter komt in De Standaard, Het Nieuwsblad en Le Soir voor het eerst naar buiten als advocaat van Vangheluwe. "Ik zal me niet populair maken door bekend te worden als de advocaat van Vangheluwe, maar nog verder zwijgen was een schuldig zwijgen geweest", zegt hij.

Aanleiding is de nieuwe klacht wegens aanranding tegen zijn cliënt, van een ex-bewoner van een tehuis in de Westhoek. "Van het gerecht vernam mijn cliënt daarover niets", zegt Van Cauter. "We weten niet wie het slachtoffer is en voor welk feit een klacht werd ingediend."

De advocaat vindt dat Vangheluwe publiek wordt gekruisigd. "Op de radio en in de kranten wordt volledig voorbijgegaan aan de mogelijkheid dat de beschuldigingen niet waar zouden kunnen zijn", luidt het. "Het debat gaat enkel nog over de strafmaat, niet over de schuldvraag."

Volgens Van Cauter is Vangheluwe zelf ook emotioneel aangeslagen door de anonieme klachten en getuigenissen. "Niemand kan zich daartegen verdedigen." In het interview zegt de advocaat nog dat Vangheluwe niet in België verblijft.