Recordaantal deelnemers voor Dodentocht

In Bornem is vrijdagavond om 21 uur het startschot gegeven voor de 43ste editie van de Dodentocht. Volgens de organisatoren zijn 10.957 deelnemers aan de start verschenen. Nooit eerder waren het er zoveel. Het vorige record dateert van de jubileumeditie van 2009 toen 10.793 wandelaars de nacht introkken.

fvangarderen

"Onze fanbase wordt ieder jaar groter en ik denk dat het goede weer een aantal late beslissers over de schreef heeft getrokken", zegt persverantwoordelijke Francis Meeus. De deelnemers proberen binnen de 24 uur een afstand van 100 kilometer af te leggen die over het grondgebied van de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant loopt.

De eerste wandelaars worden zaterdagochtend rond 7 uur al aan de finish verwacht en de anderen hebben tijd tot 21 uur. Gemiddeld loopt twee derde van de deelnemers de Dodentocht uit.

Club+30

Bij een dergelijke afstand zijn blessures en blaren schering en inslag, maar het Rode Kruis is goed voorbereid. Bijna vijfhonderd vrijwilligers verdeeld over elf hulpposten staan klaar met 10.000 kompressen, zes kilometer windels en dertig liter massageolie om het ergste leed te verzachten.

Nieuw dit jaar is de Club+30: wandelaars die de finish van de Dodentocht al minstens dertig keer haalden. Momenteel heeft het selecte clubje 55 leden die samen goed zijn voor 1.836 deelnames of 183.600 Dodentocht-kilometers.

Belga

Foto: WH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer