Michaël Roskam schrijft pilootaflevering nieuwe Amerikaanse serie

Print

Michaël Roskam schrijft pilootaflevering nieuwe Amerikaanse serie

Regisseur Michaël R. Roskam gaat het scenario schrijven van de pilootaflevering van 'Buda Bridge Bitch', een nieuwe serie van de Amerikaanse betaalzender HBO, en neemt ook de regie ervan voor zijn rekening. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) donderdag in een persbericht.

De regisseur van onder meer 'Rundskop' is ook de bedenker van de reeks, die zich in de nabije toekomst in Brussel afspeelt.

'Buda Bridge Bitch' is een futuristische tv noir-serie over een geheimzinnige vrouw op de Budabrug, gewelddadige misdaden en ongehoorde onderzoekstechnieken.

Oscars

De executive producers zijn de Amerikanen Michael Mann (foto links), regisseur van de misdaadklassieker 'Heat' en een enorme fan van 'Rundskop', en Mark Johnson, producent van onder meer de tv-serie 'Breaking Bad'. Roskam wordt co-executive producer.

Roskam stelde Mann en Johson, die hij leerde kennen in het kader van de Oscar-uitreikingen eerder dit jaar, zijn idee voor de serie voor, waarna ze samen naar HBO trokken. Nu moet Roskam het concept en verhaal van de serie ontwikkelen en de pilootaflevering uitschrijven.

Writers room

"Eenmaal dat dit het OK van HBO heeft, dan regisseer ik deze en komt er een 'writers room' die de rest van de serie volledig uitschrijft", aldus Roskam in het persbericht.

De regisseur is heel tevreden met het nieuws. "Anderzijds mogen we ook niet te hard van stapel lopen", waarschuwt hij. "Beschouw dit zoals scenariosteun krijgen van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Schrijven en gefocust blijven is nu de boodschap."

Foto's PhotoNews