Ilse La Monaca speelt hoofdrol in Hairspray (+ video)

Print
Lummen -

Voor de tweede keer speelt de Lummense Ilse La Monaca de hoofdrol van Tracy Turnblad in de musical Hairspray in het Duitse Tecklenburg. Ilse is niet aan haar proefstuk toe in het buitenland. Dat bewijzen haar eerdere rollen in Hair, Fame en Footloose en Hairspray.

In Vlaanderen is ze gekend als rondborstige zangeres van ‘De Rechtvaardige Rechters’, De Ketnet Band, de BIL en de tentoonstelling RE-BOTTLED van de parallel events van Manifesta 9.

Dat de zomer van 2012 niet de ambitie had om de zonnigste ooit te worden heeft Ilse aan den lijve ondervonden. Het theater is in openlucht wat een enorme charme geeft aan het gebeuren, de repetities op de bühne waren eveneens in openlucht. Met als gevolg dat de cast 4 weken in de regen heeft moeten repeteren. Het resultaat is er gelukkig niet minder door. De kletsnatte première leverde het bewijs: het publiek was laaiend enthousiast.

“Gelukkig zijn we een ploeg professionele acteurs die zich niet laten afschrikken door moeilijke omstandigheden. Onze ervaring en doorzettingsvermogen hebben deze show een extra boost gegeven en dat voel je in de show. “

Welcome to the 60’s!

Hairspray speelt zich af in Baltimore: ‘Het dikke meisje Tracy Turnblad, een meisje met een grote bos haar en een nog groter hart, heeft enkel één passie en dat is dansen. Tegen alle verwachtingen in wint ze een plaatsje in de Corny Collins Show, een dansprogramma op de lokale TV-zender. In geen tijd verandert ze van een outsider tot een tienerster. Maar, kan ze het halen van de voorlopig onklopbare winnares van de Miss Hairspray wedstrijd, het hart van haar grote idool veroveren en de televisieshow toegankelijk maken voor mensen van een andere huidskleur zonder dat haar kapsel in de war geraakt?

Hairspray speelt tot en met 8 september 2012 in het Freilichttheater in Tecklenburg.

Ingestuurd door ELLEN RENSON

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio