Pukkelpop

Pukkelpop herdenkt slachtoffers

Print
Pukkelpop herdenkt slachtoffers

Pukkelpop herdenkt slachtoffers

Enkele honderden mensen wonen de herdenkingsplechtigheid voor de slachoffers van de Pukkelpopstorm bij. Allemaal met een witte roos in de hand, als teken van hoop.

In de voormiddag werd het herdenkingsmonument tegenover de weide onthuld, in het bijzijn van de familie van de slachtoffers van het drama een jaar geleden. Hasselts kunstenaar Tom Vanuytrecht maakte een paal met wegwijzers, als verwijzing naar de wegwijzerpaal richting de verschillende podia, die vorig jaar tijdens de storm recht bleef staan.

"Dit is een monument voor iedereen die van veraf of dichtbij werd getroffen door de storm", aldus festivalorganisator Chokri Mahassine, die in zijn woorden werd bijgestaan door de Hasseltse burgemeester Hilde Claes. "Het was een plicht van de stad om dit gedenkteken te onthullen. Het beeld is een herinnering aan wat er is gebeurd, maar het is bovenal een teken van hoop."

Het monument krijgt een permanente plaats in de buurt van het festivalterrein. Ook tijdens en na Pukkelpop kan het kunstwerk doorlopend bezocht worden.

In de Club op de Pukkelpopwei, de tent waar de plechtigheid plaatsvindt, hangen vooraan vijf grote foto's van de dodelijke slachtoffers. Zij worden herdacht met een vleugje serene muziek, onder meer van Mauro en Stijn Meuris.

Hanne De Belie
Foto Belga

Lees meer nieuws over Pukkelpop