Vader Eefje woest over vrijlating Martin

Print
Vader Eefje woest over vrijlating Martin

Vader Eefje woest over vrijlating Martin

Jean Lambrecks, de vader van de vermoorde Eefje, reageert dinsdagmorgen heel erg boos op de beslissing van de strafuitvoeringsrechtbank van Bergen om Michelle Martin vervroegd onder voorwaarden vrij te laten. "Ik vind het heel erg jammer. Ik ga met mijn advocaat bekijken wat we kunnen doen, maar ik vrees dat we aan de zwakke kant staan", aldus Jean Lambrecks, die meent dat hij zich zal moeten neerleggen bij de beslissing.

Lambrecks vernam het nieuws van de vrijlating dinsdag via de media, die hem contacteerden. Hij brengt momenteel zijn verlof in het buitenland door.

"Michelle Martin is even schuldig als Dutroux zelf en ik vind dat ze haar straf volledig moet uitzitten. Zij heeft Julie en Mélissa ook geen eten gebracht en laten verhongeren in de kelder, goed wetende dat die kinderen er zaten, terwijl Dutroux vast zat. Zij is even goed een moordenares. Ze zou in geen enkel klooster opgevangen mogen worden, ook niet dat van Namen. Deze beslissing van de rechtbank is onaanvaardbaar", aldus een zeer ontgoochelde en boze Lambrecks.

De familie van An Marchal heeft nog niet gereageerd, maar hun advocaat Paul Quirynen verzekert dat ze "heel erg teleurgesteld" zullen zijn.

Michelle Martin, de ex-echtgenote van seriemoordenaar en -verkrachter Marc Dutroux, werd in 2004 tot dertig jaar cel veroordeeld. Ze zat al sinds 1996 opgesloten. Ze diende eerder al verzoeken tot vervroegde vrijlating in. Dit keer is de strafuitvoeringsrechtbank er op ingegaan.

Foto SvDi

Bekijk de reportage van het vtm-nieuws: