Burgemeester pleit voor bovenlokale aanpak Roma

Print
Burgemeester pleit voor bovenlokale aanpak Roma

Burgemeester pleit voor bovenlokale aanpak Roma

Opglabbeek - Opglabbeek trekt niet naar de rechter om de groep Roma-zigeuners op zijn grondgebied weg te sturen. De groep mag tot 30 juli op het terrein langs de N76 blijven staan, zij het onder strikte voorwaarden. "Gerechtelijke stappen hebben geen zin, zondag is deze bijeenkomst immers afgelopen", zegt burgemeester Benny Spreeuwers.

Tevreden gezichten gisterenmiddag na het overleg in het gemeentehuis van Opglabbeek. De vijfhonderd kamperende Roma hoeven niet meteen te vertrekken. Al zag het er even benard uit. De Roma waren namelijk hun afspraak met de burgemeester en de politie woensdagmiddag vergeten. "Dinsdagavond en woensdagmorgen heb ik hen nog persoonlijk op de hoogte gesteld van dit overleg", zegt grondeigenaar Pieter Willems. Na een half uurtje daagde dan toch een tweekoppige delegatie op in het gemeentehuis.

"Gerechtelijke stappen tegen hun verblijf ondernemen had geen zin meer. Zondag is deze bijeenkomst voorbij. Er is afgesproken dat ze onmiddellijk na de viering vertrekken", zegt de burgemeester, die benadrukt dat het probleem van rondtrekkende Roma bovenlokaal aanpakt moet worden. "Dit kampeerprobleem met Roma verhuist elk jaar opnieuw naar een andere gemeente. Dat kan de bedoeling toch niet zijn", meent Spreeuwers.

Lees meer in Het Belang van Limburg.

RDr
Foto JG

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio