Edmilson Junior: "Geen toekomst bij Standard"

Print
Edmilson Junior: "Geen toekomst bij Standard"

Edmilson Junior: Geen toekomst bij Standard

Junior Edmilson Paulo Da Silva. Dat is voluit de naam van de jongste Braziliaanse Belg van STVV, die tien dagen geleden in de oefenpot tegen Ujpest best indruk maakte. Edmilson Jr., zoals op zijn shirt zal prijken, is de zoon van de Edmilson die we kennen van de gloriejaren van Seraing.

STVV plukte hem in april weg op Sclessin. “Bij Standard zag ik niet meteen toekomst, daarom tekende ik een contract voor twee seizoenen bij STVV.” p Sclessin zag men simpelweg geen toekomstmuziek in de 17-jarige zoon van. En dus sloop de jonge dribbelkont op kousenvoeten Stayen binnen. In april ondertekende hij zijn contract. “Omdat hij in eerste instantie bedoeld was om de beloftenkern te vervoegen, maakten we rond zijn komst weinig tumult”, legt TD Jan- Pieter Martens uit. “Toen Guido Brepoels hem één keer zag aantreden met onze reserven, wilde die hem meteen bij de A-kern. Dat deze jongen bulkt van het talent was ons al duidelijk. Het is aan ons om hem niet te verbranden. Junior moet de tijd krijgen om door te groeien.”

Intussen mag de middenvelder van het grote werk proeven in Mierlo waar de Kanaries vandaag hun stage afronden. “Ik kijk op naar mannen als Dufer en Andrade”, aldus Edmilson Jr.. Dufer helpt me veel. et Andrade kan ik dan weer een potje Portugees praten. Met hem lig ik op de kamer. Ngawa ken ik nog van bij Standard. Iedereen is vriendelijk voor me.”

Lees meer in Het Belang van Limburg.

Foto JG: Edmilson Junior (rechts) samen met ploeggenoot Bruno Andrade (links)