Schutter in cel, Didi (19) nog altijd kritiek

Print
Schutter in cel, Didi (19) nog altijd kritiek

Schutter in cel, Didi (19) nog altijd kritiek

Hasselt - Het 19-jarige meisje dat maandagochtend werd neergeschoten op de Genkersteenweg in Hasselt, is nog altijd in levensgevaar. Didi Swiers werd eerst geraakt in de rug en later twee keer in het hoofd. De dader, Houthalenaar Davy S. (24) is dinsdagnamiddag aangehouden voor poging tot moord. Bij hem sloegen de stoppen door nadat hij zondag op Facebook zag dat Didi haar profiel had aangepast, met de vermelding van de naam van haar nieuwe vriend.

Met een pistool 6.35 mm vertrok Davy S. maandagochtend vanuit Houthalen naar het interimkantoor Synergy in Hasselt. Didi werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Haar toestand was gisteren nog uiterst zorgwekkend.

Na de schietpartij is Davy S. in zijn Peugeot gestapt en heeft hij wat doelloos zitten rondrijden. Uren later werd hij uiteindelijk bij verrassing overmeesterd.

Liefdesperikelen liggen alvast aan de basis van de feiten. Davy en Didi vormden al zo’n vier jaar een koppeltje. Samen hadden ze onlangs nog enkele dagen vakantie in het Turkse Bodrum doorgebracht. Ze waren pas terug sinds vorige week dinsdag. Toen zou er nog geen vuiltje aan de lucht zijn geweest. In het weekend werd Davy dan geconfronteerd met geruchten en aanwijzingen dat Didi iemand anders had. De idee dat hij haar zou verliezen was blijkbaar ondraaglijk.

Het onderzoek wordt inmiddels voortgezet door de federale gerechtelijke politie van Hasselt. Vrijdag moet Davy S. voor de raadkamer van Hasselt verschijnen. Die moet oordelen over zijn verdere aanhouding.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio