Belgische vrouw doodt kindjes op Curaçao

Op het eiland Curaçao heeft zich zondag een familiedrama voorgedaan. Een Vlaamse vrouw vermoordde haar tweeling van zes en probeerde daarna om zichzelf van het leven te beroven.

ikerremans

De twee kinderlijkjes werden ontdekt in een kamer van het Mariott Hotel op Curaçao. Ze lagen levensloos in de badkuip, beide met hun hoofd naar beneden. “De slachtoffers waren zes jaar oud”, zegt dokter Mozes, de arts die een autopsie op hen uitvoerde. “Het gaat om een tweeling.”

De precieze omstandigheden van de dubbele moord worden op dit ogenblik onderzocht door de plaatselijke autoriteiten op Curaçao. Die gaan er vanuit dat het de moeder van de twee was die haar kinderen om het leven bracht. De Vlaamse vrouw werd zondagavond totaal verward op een nabijgelegen strand aangetroffen.

Ze was volledig naakt en stond op het punt om zichzelf van het leven te beroven. “In een eerste reactie zei de vrouw dat niet zij, maar haar moeder verantwoordelijk is voor de dood van haar twee kinderen”, zegt een woordvoerder van de plaatselijke politie. “Omdat deze uitleg weinig geloofwaardig is, werd ze gearresteerd. We gaan er op dit ogenblik vanuit dat de vrouw mentale problemen heeft.”

Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat het nog niet duidelijk is of de vrouw in de gevangenis zit of geïnterneerd is. “Het is nu aan de plaatselijke politie om de zaak verder te onderzoeken”, zegt woordvoerder Joren Vandeweyer.

Bekijk hier de beelden van vtm:

Meer over Curaçao