Wereldrecord gsm-werpen scherper gesteld in Bredene

Wereldrecordhouder gsm-werpen Chris Hughff heeft zaterdag tijdens het Belgisch kampioenschap gsm-werpen zijn record scherper gesteld op het strand van Bredene. Ook het Belgische record sneuvelde.

fvangarderen

Chris Hughff zakte als gastvedette af naar het strand van Bredene met één doel: zijn record gsm-werpen verdedigen. Daar slaagde hij met brio in. Hughff deed nog bijna zeven meter bij zijn vorig record en kwam uit op 102,68 meter.

Ook het Belgisch record sneuvelde. Didier Stas uit Edegem gooide zijn oude gsm 70,94 meter ver. Een verbetering van het oude record met exact 7 meter en meteen goed voor de Belgische titel. Hij mag zich klaarmaken om naar het wereldkampioenschap te gaan in Finland.

Think-Pink

In totaal deden zo'n 1.200 deelnemers een worp naar de titel van Belgisch kampioen gsm-werpen. Deelnemers aan het Belgisch Kampioenschap gsm-werpen kregen een oproep om hun oude gsm's mee te brengen.

Deze worden voor recyclage of hergebruik ingezameld ten voordele van Think-Pink, de permanente bewustmakingscampagne in het kader van de strijd tegen borstkanker in België.

Belga

Foto: PN

Meer over Bredene

Aangeboden door onze partners