Schietpartij Denver: appartement dader vol explosieven

Print
Schietpartij Denver: appartement dader vol explosieven

Schietpartij Denver: appartement dader vol explosieven

Het appartement van de dader van de schietpartij vrijdag in een bioscoop in Denver is geboobytrapped met "erg gesofisticeerde" explosieven. Dat heeft de politie vrijdag gezegd aan lokale media. Volgens de politie zit het appartement boordevol "ontvlambaar en explosief materiaal".

De dader, de 24-jarige James Holmes, werd na de schietpartij opgepakt op een nabijgelegen parking. Hij bood geen weerstand en vertelde de politie dat er meer wapens lagen opgeslagen in zijn woning. Daarop werd een appartementsgebouw in het noorden van Aurora, een buitenwijk van Denver, geëvacueerd. Er volgde een huiszoeking. Eerder werd gezegd dat daarbij niets werd aangetroffen, maar dat blijkt dus niet te kloppen.

De springstof die Holmes in zijn woning had gelegd, beschreef plaatselijk politiechef Dan Oates als iets "dat we nog niet gezien hadden". Ze was samengesteld uit ontvlambare en chemische delen en "er was een hoop draden". Bij de schietpartij vielen volgens Oates 71 slachtoffers, van wie 12 dodelijke.

Foto Reuters: een brandweerladder aan het appartement van Holmes.