Limburgs koppel overleeft ramp met veerboot in Tanzania

Limburger Joris Gielen (21) uit Heppen en zijn vriendin Elvira Feyen (21) uit het Antwerpse Wijnegem keren morgen ongedeerd terug naar België. Het jonge koppel ontsnapte tijdens hun reis in Tanzania op het nippertje aan de dood toen een veerboot woensdagmiddag kapseisde. Joris en Elvira konden samen naar een reddingsboei zwemmen en overleefden de ramp.

awillems

Voorlopig zijn er 62 doden geteld en konden 146 passagiers levend uit het water gehaald worden. Er zouden nog ruim 80 mensen vermist zijn. Over de exacte oorzaak van de ramp is nog niets bekend, maar slechte weersomstandigheden zouden aan de basis van het drama kunenn liggen.

Shock

De 21-jarige Joris Gielen beseft dat hij heel veel geluk heeft gehad. “Momenteel zijn we nog in shock. We zijn blij dat we niets mankeren en dat we heelhuids uit de boot konden geraken.” Joris en Elvira, die hun hele hebben en houden kwijt zijn geraakt op zee, slaagden erin om zichzelf in veiligheid te brengen. “Op een gegeven moment sloeg de boot om en begon het water binnen te lopen. Op een of andere manier zijn we er allebei uitgeraakt, maar we raakten elkaar wel kwijt. In zee vonden we elkaar terug en we zijn dan samen naar de reddingsboei gezwommen. Na een tijdje zijn ze ons komen halen met een bootje.”

De Belgische ambassade in Tanzania wilde donderdag niets kwijt en ook Buitenlandse Zaken was karig met informatie. “Normaal gezien ging het koppel maandag naar huis, maar die plannen zijn gewijzigd. Ze zullen zaterdagochtend vanuit Dares- Salaam naar België terugkeren."

Lees vandaag meer getuigenissen in Het Belang van Limburg.

Foto: HBVL

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio