thumbnail: null
thumbnail: null

Brusselaar gaat naakt op café

Ook op de Brusselse lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen staan rare vogels. Neem Jérôme Jolibois, Ecolokandidaat en overtuigd naaktloper.

jatimmermans

Jérôme Jolibois (46), bij intimi ook bekend als Jérôme Naturel, is geen naturist zoals alle andere. Voor de Brusselaar volstaat het niet om in de afgeslotenheid van een naturistendomein naakt te zijn. Hij beweegt zich ook naakt door de stadsjungle: op de fiets, op cafés, op fuiven.

Jolibois is zo'n fenomeen, dat zelfs het Franse TF1 al een reportage aan hem wijdde. "Naakt waar het kan", is de filosofie van de man die zich 'nudien' noemt: een kruising van 'nudist' en 'indien'. Al benadrukt Jolibois steeds dat hij niet wil storen en al zeker niet provoceren. "Als mensen zich bij mijn naaktheid niet op hun gemak voelen - maar dat is heel uitzonderlijk - trek ik kleren aan."

Dat de Brusselaar ook op zijn werkplaats - een grote bank - kledij draagt, ligt voor de hand. Ook wanneer het te koud is of kledij bescherming biedt, aarzelt hij niet. En wanneer straks de affiches worden gedrukt voor de gemengde Ecolo/ Groen-lijst, draag Jolibois daarop zedig een T-shirt. Maar op andere momenten kiest hij voor "echt zijn, mezelf zijn".

STEF VANWOENSEL

Foto: Jérôme Jolibois doet een terrasje, "zoals ik echt ben".

Foto Wim Hendrix

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer