thumbnail: null
thumbnail: null

"Dik worden? Bah ik zou niet meer met mezelf kunnen leven"

"Als je op hoog niveau sport, moet je voortdurend op je gewicht letten. Ik durfde wel eens een zondeke te begaan wanneer ik naar een trouwfeest of een restaurant ging, maar daar kreeg ik 's anderendaags op de weegschaal de rekening voor gepresenteerd. Dat kilootje erbij moest er meteen weer af", aan het woord is Aagje Vanwalleghem, jarenlang onze Belgische trots op turnvlak.

mgeysmans

Aagje Vanwalleghem is momenteel te zien in Masterchef, maar zelf veel snoepen doet ze niet. "Die eerste weken na mijn stop heb ik geproefd van alles wat voorheen taboe was, maar niet buitensporig. Omdat ik niet langer trainde, verbruikte ik veel minder calorieën en had ik ook weinig honger", aldus Vanwalleghem in een krant van Corelio.

"Toen ik stopte woog ik 55 kilogram nu weeg ik één, maximaal anderhalve kilo meer. Ik kijk nog altijd uit met wat ik in mijn mond stop, want het laatste wat ik wil is dik worden. Bah, ik zou niet meer met mezelf kunnen leven. Zoals ik nu ben, zit ik goed in mijn vel. Vroeger voelde ik me vaak ontzettend leeg door alle energie die ik verbruikte, nu ben ik gewoon veel gezonder. Niet langer elke hap moeten afwegen en aan Masterchef kunnen deelnemen is een heuse bevrijding. Ik ben altijd erg streng voor mezelf geweest. En ik leefde constant met de stress van almaar beter presteren van die stress ben ik nu verlost."

Photo News