B.B. King hoogtepunt op Blues Peer (+album)

Naakte mannen die dansen in de regen en de modder, dat is misschien wel hét beeld dat festivalgangers van editie 2012 van Blues Peer bij zal blijven. Al was er natuurlijk ook een massa heerlijke blues- en rootsmuziek. Onder meer van een soulvolle Keb’ Mo, Ten Years After en blueskeizer B.B. King. Ondanks het barslechte weer daagden toch bijna 20.000 bluesfans op.

fvangarderen

Na de doortocht van Helmut Lotti op vrijdag, stonden zaterdag onder meer Keb’ Mo’, John Kay & Steppenwolf en Kenny Wayne Shepherd op het programma. Maar de naam waar de hele festivalwei een weekend lang op zat te wachten, was natuurlijk de enige echte B.B. King, op zondag.

Met een kwartier vertraging kwam Blues Boy het podium op. Enfin, toch zijn begeleidende krasse knarren band. Na drie uitgesponnen nummers werd B.B. King zelf door een uitzinnig publiek ingehaald. Na een half uur geneuzel in de micro, met uitgebreide voorstelling van de band, kon het optreden van de 86-jarige bluesheld echt van start gaan. ‘Rock Me Baby’ zong B.B., en de menigte bleek het daar helemaal mee eens.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

JRD

Foto: TVG

Aangeboden door onze partners