Hard Rock Cafe Brussel onthult schatten

Print

Hard Rock Cafe Brussel onthult schatten

Hard Rock Cafe Brussel opent begint augustus de deuren. Het filiaal komt in een gerestaureerd gebouw daterend uit de zestiende eeuw.

Vandaag lichtte Hard Rock's eigen internationale memorabiliaontwerper Giovanni Taliaferro een tipje van de sluier over de memorabilia die de muren van het nieuwe Brusselse café op de Grote Markt zullen sieren.

In het filiaal zullen bezoekers een handgeschreven briefje van John Lennon, een kanten outfit uit Madonna's kleerkast, een vest gedragen door Will.I.Am van The Black Eyed Peas, een haltertop van Shakira, een Gibson Les Paul Junior-gitaar van Billy Idol, en nog veel meer kunnen bewonderen.

Naast deze waardevolle pronkstukken zullen bezoekers ook de Rock Wall Solo kunnen ontdekken, een interactieve "multi-touch"-muur waar fans de verzameling rockmemorabilia mee kunnen bekijken en een virtueel bezoek kunnen brengen aan de 174 Hard Rock Cafes in de wereld.

De Brusselse vestiging zal 540 vierkante meter groot zijn en meerdere verdiepingen tellen. Traditiegetrouw zal er ook een ruimte zijn voor live concerten, een loungebar en een Rock Shop. Het Brusselse filiaal is niet de eerste Hard Rock Cafe in ons land. In 1995 opende al een filiaal op de Antwerpse Groenplaats, maar dat sloot al na minder dan twee jaar.

Hugues Makaba Ntoto

Foto 1: Photonews
Werkzaamheden in Hard Rock Cafe Brussel Foto 2: Photonews
Kledingstuk van Shakira ook bij memorabilia