Lid Vlaams Belang op pedofielenlijst

Op de lijst met pedofielen die hackersvereniging Anonymous zopas online zette, staat ook Hans-Peter Luyckx, een gemeenteraadslid voor Vlaams Belang in Evere. Bij een bericht op het forum van de Nederlandse pedofielenvereniging Martijn stond zijn mailadres. Zelf ontkent Luyckx. "Mijn e-mail is gehackt."

ikerremans

"Ook nog een late welkom van mijnentwege 9-10-11 meisjes lover. Zelf ben ik een man van 40 uit Vlaanderen. Groetjes, Mezelf." Dat bericht stond op het forum van de Nederlandse pedofielenvereniging Martijn. Het e-mailadres dat erbij gepost werd, verwijst naar Hans-Peter Luyckx. Hackersvereniging Anonymous bestempelt hem nu als pedofiel.

Luyckx is momenteel gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang in Evere. Hij ontkent dat hij het bewuste bericht gepost heeft. "Ik heb de site van Martijn bezocht omdat ik het vreemd vond dat zo’n vereniging kon bestaan, maar heb er nooit iets gepost." Dat zijn e-mailadres gelinkt is aan het bericht kan hij ook verklaren. "In 2009 of 2010 is mijn hotmailadres gehackt. Ik kan het dus al jaren niet meer gebruiken. Blijkbaar is er misbruik van gemaakt. Vandaag heb ik een ander e-mailadres."

Ook op Vandaag.be heeft Luyckx al eens een bericht gepost over het verbod op de pedofielenvereniging. "Waarom nu zo fulmineren? In de jaren '60 tot '90 was het vooral verboden te verbieden en bleek er voor 'Links' niks aan de hand met pedofilie, integendeel het werd zelfs gepromoot. En wat te denken van de Europees volksvertegenwoordiger Cohn Bendit? Die openlijk pedofilie verdedigt en er trots op is pedofiel te zijn?"

"Net zoals elke politieke partij het recht heeft om te bestaan, vind ik niet dat een rechter zo’n vereniging mag verbieden. Maar ik heb nooit geschreven dat een pedofiel niet moet worden veroordeeld", verdedigt Luyckx zich.

Het Vlaams Belang heeft zelf nog niet gereageerd.

Lees ook: Hackers publiceren namen pedofielen

Foto AFP

Bekijk een reportage van het vtm-nieuws:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer