Steeds meer agressie tegen vuilnisophalers

De agressie tegen afvalophalers neemt hand over hand toe. Dat zegt afvalintercommunale Limburg.net, nadat de voorbije week liefst drie gevallen van geweld tegen vuilnismannen werden opgetekend. De vakbonden vragen maatregelen.

tmas

In Sint-Truiden kreeg een afvalophaler van Sita dinsdag rake klappen van een inwoner omdat hij diens slecht gesorteerde papierafval - met daarin stukken glas, ijzer en bestek - niet wilde meenemen. Twee andere ophalers werden het slachtoffer van gelijkaardige feiten, waarbij in één geval met een riek werd gedreigd.

"We tillen erg zwaar aan deze feiten", aldus Kimberly Flaming van de vakbond ACV. "De agressie neemt almaar toe, het wordt steeds moeilijker om de veiligheid van onze mensen te garanderen. We kunnen wel aangifte doen, maar de politie kan er ook niet altijd meteen zijn. We bespreken nu met de directie van Sita welke maatregelen er genomen moeten worden."

Kris Somers, directeur van Limburg.net dat de ophaling coördineert, veroordeelt de toename van het geweld sterk en denkt aan een sensibiliseringscampagne. "De agressie moet stoppen", zegt hij.

Lees het volledige artikel vandaag in Het Belang van Limburg.

TvD Foto JVDP

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio