Ford Genk

SML Genk krijgt 1 miljoen van Vlaamse regering

Print
SML Genk krijgt 1 miljoen van Vlaamse regering

SML Genk krijgt 1 miljoen van Vlaamse regering

Genk - De Vlaamse regering heeft vandaag bijna een miljoen euro strategische investeringssteun toegekend aan Service Magazijn Limburg (SML) in Genk. Verwacht wordt dat er hierdoor 13 bijkomende jobs gecreëerd worden.

SML assembleert motoren en ophangingen voor de automobielsector en is een directe toeleverancier voor Ford Genk. "Omdat de komende jaren de Ford-modellen Mondeo, Galaxy en S-max worden vervangen, dient SML zich tegenover Ford Genk opnieuw te bewijzen op het vlak van efficiëntie en kostenstructuur", schrijft de regering in een persbericht. "Hiervoor zijn vooral automatisatie en optimalisatie van belang."

De investeringen omvatten het opbouwen van nieuwe productielijnen en het inrichten van de bedrijfsruimtes. De investeringsuitgaven lopen over drie jaren en worden begroot op 20 miljoen euro. Verwacht wordt dat de tewerkstelling zal stijgen met 13 mensen, wat de totale tewerkstelling op 450 mensen zal brengen. De Vlaamse regering steunt het project met 934.970 euro strategische investeringssteun.

In totaal keerde de Vlaamse regering meer dan 2,9 miljoen euro steun toe aan drie Vlaamse bedrijven. Naast SML Genk, kregen ook FRX POLYMERS Antwerpen en Agripom BVBA Tielt elk bijna één miljoen euro.

Foto SM