De Badeend komt terug

Print
De Badeend komt terug

De Badeend komt terug

Hasselt -

De "badeend" is deze zomer opnieuw te bewonderen in Hasselt. Z33 toont het kunstwerk tijdens de grote Limburgse kunstzomer op vier plaatsen.

De badeend is een kunstwerk van de Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman. Ze staat symbool voor grenzeloze verdraagzaamheid.

Ze begroet de toeschouwers altijd vriendelijk met een langzaam knikkende beweging. De dobberende eend kent geen grenzen, geen culturele of politieke voorkeuren. De kunstwerken van Hofman verbazen het publiek en confronteren onze dagelijkse beleving met ongewone, opvallende en opzienbarende kunstwerken.

In 2009 en 2010 kondigde de Badeend van Florentijn Hofman de komst van het project kunst in de open ruimte van Z33 aan. Ondertussen heeft Z33 het project “pit” in de open ruimte van Borgloon gerealiseerd. Dat project werd snel een grote publiektrekker, maar word ook internationaal hoog gewaardeerd. De volgende jaren zal Z33 verschillende andere projecten in de open ruimte blijven realiseren.

Dit en de organisatie van Manifesta 9 in Genk zorgt deze zomer voor een extra stimulus en aandacht voor hedendaagse kunst in de regio. Er worden tal van tentoonstellingen en presentaties georganiseerd. Op deze Limburgse kunstzomer mag de badeend niet ontbreken.

De Badeend zal te zien zijn op volgende plaatsen.

Lommel 2 tot 17 juli - vijver barrierspark
Neerpelt 18 tot 26 juli - passantenhaven
Bocholt 27 juli tot 2 augustus - fietsersbrug
Hasselt 6 augustus tot 19 augustus - Kanaalkom

INGESTUURD DOOR Tim Toubac

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio