Gasquet te sterk voor Bemelmans in tweede ronde Wimbledon

Print
Gasquet te sterk voor Bemelmans in tweede ronde Wimbledon

Gasquet te sterk voor Bemelmans in tweede ronde Wimbledon

Kwalificatiespeler Ruben Bemelmans (ATP 131) heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de derde ronde op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen.

De 24-jarige Limburger botste in de tweede ronde op het Franse achttiende reekshoofd Richard Gasquet (ATP 19), die het vlot haalde in drie sets: 6-3, 6-4 en opnieuw 6-4 na 1 uur en 42 minuten.

Voor Bemelmans was het nog maar de tweede keer in zijn carrière dat hij de hoofdtabel haalde op Wimbledon. Vorig jaar strandde hij in de eerste ronde na verlies tegen de Fransman Julien Benneteau. Dit jaar haalde hij het in de openingsronde knap in vier sets van de Argentijn Carlos Berlocq (ATP 37): 7-5, 6-7 (4-7), 6-3 en 7-6 (7-2). Een ronde later bleek Gasquet net iets te sterk voor Bemelmans.

Ook Xavier Malisse (ATP 75) moest in principe woensdag zijn wedstrijd in de tweede ronde tegen het Franse dertiende reekshoofd Gilles Simon (ATP 13) afwerken. Door de regen in het begin van de avond werden de wedstrijden echter een tijdlang stilgelegd, waardoor de rest van het programma vertraging opliep. De wedstrijd van Malisse wordt dan ook verschoven naar donderdag.

Foto: Ruben Bemelmans

Foto Photo News